Cod galben de ploi în 22 de judeţe

Cod galben de ploi în 22 de judeţe

30 de minute de ploaie torenţială au provocat haos în mai multe oraşe din ţară. La Piteşti,  canalizarea nu a mai făcut faţă, iar maşinile abia au putut înainta din cauza ploii. Probleme din cauza vremii au fost şi la Mioveni. După inundaţiile din ultimele zile, abia astăzi,  unii localnicii au putut ieşi în gospodării să-şi evalueze pagubele.

Sunt imagini filmate în Piteşti. Deşi a plouat numai câteva zeci de minute a fost suficient, ca debit, cât să inunde străzile şi să umple canalizarea. Probleme au fost şi din cauza vântului. Inundaţiile din ultimele zile au lăsat dezastru în urmă. Deşi s-au retras acum, puhoaiele au distrus zeci de gospodării, case şi hectare de teren agricol din comuna Bâcleş, judeţul Mehedinţi. În aceeaşi situaţie sunt alte zeci de familii. Sătenii şi autorităţile evaluează acum pagubele. 

În satul Petra inundaţiile au afectat inclusiv infrastructura rutieră. Autorităţile locale cer sprijinul Guvernului pentru refacerea drumurilor şi a podeţelor afectate. Sud vestul ţării rămâne sub avertizare de cod galben de ploi şi furtuni. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt