CNCD: Reclamaţia împotriva lui Gheboasă este o premieră

CNCD: Reclamaţia împotriva lui Gheboasă este o premieră
foto: facebook.com/gheboasa

Prestaţia cântăreţului Gheboasa pe scena festivalului Untold naşte noi controverse. Gheboasă a fost amendat de Jandarmerie pentru proferarea de injurii, expresii vulgare şi rasiste. A fost sesizat şi Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. La rândul său, cântăreţul spune că este victima rasismului, niciun alt cântăreţ de la Untold nu a fost amendat şi mare parte dintre tinerii de azi îi ascultă muzica.

Invitat la FOCUS 14, Cătălin Ţone, expert antidrog, a declarat că ,,La acest festival s-a greşit din două puncte de vedere. S-a permis accesul minorilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani fără acordul părinţilor, singura condiţie fiind acordul unui adult. Ceea ce nu este deloc în regulă, deoarece adultul poate fi oricine, dar nu părinţii. Al doilea aspect ţine foarte mult despre acceptarea la acest concert a unor interpreţi care îndeamnă la consumul de droguri. Ceea ce nu este normal, este o infracţiune. Cred că trebuie să filtrăm foarte bine aceste festivaluri, trebuie ca acordul părinţilor să fie definit şi clar, aşa cum a fost la alte festivaluri din ţară şi din afara ţării."

Cătălin Ţone a mai precizat că ,,măsurile luate de Jandarmerie prin sancţionarea contravenţională la Legea 61/1991 este o măsură corectă, zic eu, se poate contesta. Instanţa va stabili care a fost conjunctura. S-au extins verificările şi la alţi intrepreţi care au folosit obsecenităţi, s-au aplicat şi acolo sancţiuni. Probabil că se vor verifica şi celelalte festivaluri care s-au desfăşurat în ultimele şase luni pentru că în şase luni se prescrie contravenţia."

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt