Ciucă: PNL va depune un proiect care să permită organizarea referendumului local simultan cu alegerile prezidenţiale

Ciucă: PNL va depune un proiect care să permită organizarea referendumului local simultan cu alegerile prezidenţiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că deputaţii PNL vor depune un proiect de lege în baza căruia organizarea unui referendum local să se poată desfăşura simultan cu alegerile prezidenţiale, parlamentare sau europarlamentare.

În acest fel, desfăşurarea alegerilor prezidenţiale şi a referendumului local ar fi asigurată de membrii aceloraşi secţii de votare.

Liderul PNL a menţionat că parlamentarii liberali vor depune proiectul legislativ săptămâna viitoare. Ciucă a explicat că, în cazul în care propunerea nu va fi adoptată de către Parlament, pentru referendum se vor organiza secţii de vot distincte.

"În democraţie trebuie să înţelegem că vocea poporului este suverană şi noi nu trebuie să blocăm, nu trebuie să punem pumnul în gură oamenilor, motiv pentru care legalitatea acestui demers este foarte clară. Ceea ce trebuie să rezolvăm este legat de acea prevedere legală conform căreia referendumul se poate efectua în acelaşi timp cu alegerile generale, prezidenţiale sau europarlamentare. Se poate solicita urgenţa unui astfel de demers legislativ şi poate să treacă (proiectul de lege)", a spus Ciucă, potrivit Agerpres, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PNL, alături de primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Afla mai multe despreciucanicusor danreferendum
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt