Ciucă, întrebat ce s-a schimbat din noiembrie, când PNL decidea să meargă singur în alegeri: În strategie este nevoie de anumite mişcări tactice şi aceasta este o mişcare tactică

Ciucă, întrebat ce s-a schimbat din noiembrie, când PNL decidea să meargă singur în alegeri: În strategie este nevoie de anumite mişcări tactice şi aceasta este o mişcare tactică

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a afirmat, miercuri, că, în tot ceea ce înseamnă valorile şi virtuţile PNL, nu s-a schimbat nimic din luna noiembrie a anului trecut când liberalii au decis să meargă singuri în alegeri şi a explicat că ceea ce s-a întâmplat acum prin această alianţă cu PSD la alegerile europarlamentare este o mişcare tactică deoarece în strategie este nevoie şi de anumite mişcări tactice.
Nicolae Ciucă a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ce s-a schimbat faţă de sfârşitul anului trecut atunci când PNL a decis să meargă singur la toate alegerile din 2024, având sloganul “Prin noi înşine”. 
“În noiembrie la Sinaia am ieşit într-o conferinţă de presă şi pe baza evaluărilor de la vremea respectivă am asumat că vom merge în alegeri prin noi înşine. Este mottoul prin care PNL de-a lungul istoriei sale şi nu este una deloc scurtă, este o istorie lungă, bogată, cu asumarea unor responsabilităţi istorice, a schimbat istoria ţării şi la Marea Unire, şi în 1923 când a fost adoptată Constituţia.
Prin noi înşine am avut curajul să abordăm şi luptăm pentru ca România să fie ţară membră a Alianţei Nord Atlantice, a Uniunii Europene. Prin noi înşine este mottoul care ne reprezintă şi astăzi şi noi considerăm că este mottoul care înseamnă pentru noi toţi unitate şi un îndemn la asumare şi responsabilitate. De atunci şi până acum trebuie să înţelegem că în strategia PNL, în tot ceea ce înseamnă valorile şi virtuţile PNL nu s-a modificat nimic”,  a afirmat Ciucă.
El a explicat că ceea ce s-a întâmplat acum reprezintă o mişcare tactică. 
“Dar la un moment dat în strategie este nevoie de anumite mişcări tactice. Ceea ce s-a întâmplat acum este o mişcare tactică având în vedere tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi vedem contextul de securitate şi nu cred că trebuie să dăm mai multe detalii. Iar România se profilează ca un pilon de stabilitate în regiunea Mării Negre, în tot ceea ce ce înseamnă această verticală a estului Europeni, de la Marea Baltică până la Marea Neagră. 
Explicaţia este că prin noi înşine putem să ne adresăm românilor să ne acorde încrederea şi să ne evalueze pe baza a ceea ce am făcut şi să ne acorde încrederea pentru ceea ce vom face în continuare. Nu este vorba doar de PNL, prin noi înşine se adresează tuturor românilor. Este vorba de încrederea noastră a tuturor în ceea ce vrem să facem, în calea noastră europeană în menţinerea României, pe parcursul său euroatlantic. Absolut o mişcare tactică”, a declarat Nicolae Ciucă.

Afla mai multe despreciucapnlalegeri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt