Ciucă, despre suspendarea parţială a plăţilor din PNRR: Domnule Ciolacu, trecem de la fapte la vorbe? În mandatul meu am atras 6,3 miliarde de euro din PNRR, respectând jaloanele

Ciucă, despre suspendarea parţială a plăţilor din PNRR: Domnule Ciolacu, trecem de la fapte la vorbe? În mandatul meu am atras 6,3 miliarde de euro din PNRR, respectând jaloanele

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a răspuns, miercuri, premierului Marcel Ciolacu, după ce acesta l-a îndemnat la asumarea unor decizii.

”Trecem de la fapte la vorbe? În mandatul meu am atras 6,3 miliarde de euro din PNRR, respectând toate jaloanele necesare. Acestea sunt fapte, nu retorică. Astăzi problema este la dumneavoastră. Guvernul pe care îl conduceţi a blocat accesul la fondurile din tranşa 3, din cauza celor 6 jaloane esenţiale nefinalizate.

Nu e vorba de colaborare bună sau demisii de formă. Românii aşteaptă rezultate, nu explicaţii şi somnifere electorale. Finalizaţi reformele şi deblocaţi fondurile – aceasta e singura cale de a merge înainte.

Nu puteţi câştiga alegerile prezidenţiale evitând problemele reale ale României.

PS: Începe să fie inflaţie de cuvântul “asumare”. Aş vrea să aud mai mult despre “rezolvare”.”, a scris Ciucă pe Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu ii raspunde liderului PNL, Nicolae Ciucă, după ce acesta a comentat anunţul Comisiei Europene referitor la cea de a treia cerere de plată şi a cerut un plan clar pentru îndeplinirea jaloanelor restante din PNRR. Ciolacu susţine că opoziţia nu ajută şi îl îndeamnă pe Ciucă să îşi asume responsabilitatea. El îi atrage atenţia că toate problemele invocate de Comisie au avut loc în timpul mandatului său.

”Domnule Ciucă, pentru prima dată îmi este şi jenă să vă răspund. Acest circ de-a opoziţia nu ajută pe nimeni. Şi nici pe dumneavoastră! Românii aşteaptă altceva de la un om de stat. În primul rând aşteaptă asumare. Iar tot ceea ce a invocat Comisia sunt lucruri petrecute în mandatul dumneavoastră”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Marcel Ciolacu, în replică la o postarea a liderului PNL.

Afla mai multe despreciucaciolacu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt