Ciolacu recunoaşte că a luat meditaţii la economie de la Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR. Şeful Executivului a primit sfaturi şi de la Mugur Isărescu

Ciolacu recunoaşte că a luat meditaţii la economie de la Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR. Şeful Executivului a primit sfaturi şi de la Mugur Isărescu

Premierul Ciolacu a dezvăluit, într-o discuţie informală cu presa, că a luat meditaţii privind politicile fiscale şi macro-economice de la prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, şi de la actualul preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare, Cristian Socol. Şeful Executivului a arătat că s-a consultat pe subiecte de natură economică şi cu Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi a luat şi meditaţii de limba engleză, scrie Profit.ro.

Solicitat să precizeze de la cine a luat meditaţii la economie şi engleză, premierul Ciolacu a spus că a fost meditat pe probleme de natură economică de către prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, şi de către Cristian Socol, actual preşedinte al  Consiliului de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare, care în trecut a fost şi şef al Departamentului pentru politici fiscal-bugetare al PSD şi consilier al fostului premier social-democrat Victor Ponta.

De altfel, Victor Ponta a declarat, în trecut, că s-a pregătit pentru funcţia de premier cu Florin Georgescu, care a şi fost ministru de Finanţe în cabinetul condus de fostul lider PSD.

Întrebat dacă meditaţiile sale au fost fiscalizate, Ciolacu a arătat că nu i-au fost ceruţi bani pentru aceste meditaţii nici de către Florin Georgescu, nici de către Cristian Socol şi nici de către Mugur Isărescu. 

Solicitat să precizeze dacă şi guvernatorul BNR i-a acordat meditaţii, premierul Ciolacu a precizat că s-a consultat cu guvernatorul Isărescu, aşa cum este şi firesc între un premier şi şeful BNR.

Premierul Ciolacu nu a precizat de la cine a luat meditaţii de limba engleză.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt