Ciolacu: IML va trebui să dea răspuns în 72 de ore în cazul permiselor confiscate pentru consum de droguri

Ciolacu: IML va trebui să dea răspuns în 72 de ore în cazul permiselor confiscate pentru consum de droguri

Guvernul va modifica ordonanţa referitoare la testele antidrog, astfel încât IML să fie obligat să dea un răspuns în maxim 72 de ore în cazul şoferilor al căror permis de conducere a fost confiscat sub acuzaţia de consum de droguri.

În cazul în care autorităţile nu se încadrează în acest termen, permisul urmează să fie restituit conducătorului auto şi aplicarea legii, acolo unde este cazul, să se facă după rezultatul final al analizelor, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

"Voi veni cu o modificare, aşa cum am anunţat-o, ca în maxim 72 de ore să fie răspunsul dat de la IML şi în cazul în care statul român nu se încadrează, va restitui după această perioadă permisul, urmând ca, după analizele finale şi după rezultat, să pună în aplicare legea", a explicat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

În context, şeful Guvernului a subliniat că în cazul permiselor auto deja suspendate pentru consum de droguri este rostul Ministerului Justiţiei şi Ministerului Afacerilor Interne să găsească o soluţie, întrebat în acest sens.

Afla mai multe despreciolacuimlpermisesuspendare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt