Ciolacu, despre scandalul premierii sportivilor olimpici: Lucrurile sunt foarte clare, nu am de ce să trimit Corpul de Control la Agenţia Naţională pentru Sport

Ciolacu, despre scandalul premierii sportivilor olimpici: Lucrurile sunt foarte clare, nu am de ce să trimit Corpul de Control la Agenţia Naţională pentru Sport

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că lucrurile au fost clarificate în privinţa situaţiei premierii sportivilor olimpici, urmare a discuţiilor purtate cu preşedintele ANS, Elisabeta Lipă, şi cu şeful COSR, Mihau Covaliu, subliniind că nu are motive să ceară verificări din partea Corpului său de control pe acest subiect.

El a răspuns astfel, întrebat dacă intenţionează să trimită Corpul de Control la ANS - Agenţia Naţională pentru Sport - ţinând cont de situaţia de acolo.

"Nu, pentru că lucrurile sunt foarte clare, nu am de ce trimite Corpul de Control. Sunt anumite anomalii în legi, dar ANS-ul a făcut o propunere către COSR. COSR a trimis înapoi ANS-ului propunerea în ceea ce priveşte lotul de la caiac-canoe, toate propunerile pe aceeaşi lege care a funcţionat şi cel care a invocat această problemă. Nu l-am auzit vorbind atunci că sunt anomalii în lege, dar eu sunt ferm convins, am stat de vorbă şi cu domnul Covaliu şi cu doamna Lipă, sunt ferm convins că, până vor ajunge în Guvern, la aprobarea noastră în Guvern, lucrurile vor fi foarte, foarte clare", a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Premierul a adăugat că ia în calcul şi o modificare legislativă pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, odată cu aprobarea propunerii care va veni de la ANS.

"Eu aş face cu acea ocazie şi modificarea legislativă, astfel încât să nu se mai întâmple acest lucru", a declarat Ciolacu.

În context, premierul a subliniat că PSD a căutat aducerea în partid a unor foşti sportivi de înaltă performanţă pentru a susţine dezvoltarea acestui domeniu.

Afla mai multe despreciolaculipa
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt