Ciolacu anunţă convocarea Congresului PSD pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale

Ciolacu anunţă convocarea Congresului PSD pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat marţi că este "aproape imposibil" ca partidul său, care este cel mai mare din România, să nu aibă candidat pentru funcţia de preşedinte al ţării.

El a fost întrebat, la DC News, când va fi luată decizia dacă PSD merge cu un candidat propriu la alegerile prezidenţiale sau va merge cu un candidat comun al coaliţiei PSD-PNL.

"Cred că discuţia va avea loc, aşa am convenit în coaliţie, după alegerile de duminică. O să facem o şedinţă de coaliţie şi o să luăm o decizie în funcţie de rezultate. Pentru prima oară, eu mi-am asumat să iau o decizie în funcţie de votul românilor. Să vedem dacă românii sunt de acord cu această stabilitate politică, dacă românii au încredere ca în viitor să existe o majoritate conturată în jurul PSD şi PNL. Eu cred că a fost o abordare de bun simţ şi un respect faţă de români. Este aproape imposibil ca PSD, care este cel mai mare partid din România, să nu aibă candidat pentru funcţia de preşedinte", a afirmat Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a anunţat că se va organiza un Congres al partidului în care va fi desemnat candidatul la alegerile prezidenţiale.

Afla mai multe desprecongrespsdprezidentiale
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt