Ciolacu: Aderarea României la OCDE este acum cel mai important proiect de ţară

Ciolacu: Aderarea României la OCDE este acum cel mai important proiect de ţară

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, într-un context geostrategic volatil, România rămâne o ancoră de stabilitate şi în domeniul economic, subliniind că în acest context aderarea României la OCDE în 2026 este acum cel mai important proiect de ţară.

"Anul trecut, am avut una dintre cele mai bune creşteri economice din Europa, iar tendinţele pentru perioada următoare sunt încurajatoare, cu previziuni de peste 3% în 2024 şi 2025. O creştere care se bazează în bună parte pe investiţii. De altfel, anul acesta avem cele mai mari investiţii nete de după Revoluţie, de 58 de miliarde de lei în primele şapte luni, şi ne propunem să depăşim 110 miliarde până la sfârşitul anului.

Toate aceste date trebuie să ne ofere încredere în dialogul cu partenerii externi. Rolul dumneavoastră, al diplomaţilor şi al celor care promovaţi economia României, este esenţial în a prezenta România aşa cum este ea: un partener de afaceri de încredere, o destinaţie atractivă pentru cei care vor să investească aici", a afirmat Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

Afla mai multe despreciolacuocde
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt