Cinci medalii de aur, două de argint şi o menţiune pentru elevii români la Olimpiada Asiatică de Fizică 2024

Cinci medalii de aur, două de argint şi o menţiune pentru elevii români la Olimpiada Asiatică de Fizică 2024

Cinci medalii de aur obţinute de elevii români la a 24-a ediţie a Olimpiadei Asiatice de Fizică, la Perak, în Malaezia, anunţă edupedu.ro

Au participat 208 concurenţi din 28 de ţări (27 ţări din Asia-Pacific şi România, cu statut de invitat). Elevii noştri au mai luat şi două medalii de argin, plus o menţiune de onoare, conform sursei citate.

„Alexandru Momoiu, elev la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut prima medalie de aur, fiind câştigătorul absolut al prezentei ediţii, având cel mai mare punctaj total din concurs. În afară de acest rezultat extraordinar, el a obţinut, de asemenea, cel mai mare punctaj la proba experimentală”, notează Ministerul Educaţiei.

„Celelalte 4 medalii de aur au fost obţinute de: Ionuţ Gabriel Stan, Ioan Alexandru Mirică, Rareş Felix Tudose, toţi trei elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi de Alexandra Maria Curea, elevă a Liceului Teoretic Naţional din Bucureşti. Alexandra Curea a obţinut şi cel mai mare punctaj al unei fete din concurs.

Cele două medalii de argint au fost câştigate de către Mendel Emanuel Mendelsohn, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi de Teofil Voicu, de la Colegiul Naţional Emil Racoviţă din Cluj-Napoca.

Menţiunea de onoare a fost acordată elevului Rareş Theodor Marinescu, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Echipa României a fost condusă de prof. dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, conf. univ. dr. Sebastian Popescu, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi prof. Victor Păunescu, de la Liceul Economic nr. 1 din Bucureşti.

Aceste rezultate deosebit de valoroase confirmă nivelul şcolii româneşti de fizică şi celebrează în mod admirabil cei 10 ani de participare neîntreruptă a echipei României la această olimpiadă”, arată Ministerul Educaţiei în mesajul pus pe Facebook.

Afla mai multe despreolimpicimalaezia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt