Cele mai mari bombardamente de la începutul războiului

Cele mai mari bombardamente de la începutul războiului

Hamas a lansat cel mai puternic atac cu rachete asupra Israelului de la începutul conflictului. De cealaltă parte, Israelul a lansat mai multe rachete spre Gaza, iar Hamas susţine că au fost ucişi zeci de civili.

Pe de altă parte, Israelul face paşi importanţi înainte de începerea ofensivei terestre, a mobilizat forţe de elită petru a elibera ostaticii. În tot acest timp, ONU trage un nou semnal de alarmă - situaţia din Gaza este tot mai gravă, întrucât combustibilul pentru aprovizionarea spitalelor s-ar epuiza în această seară. Vă avertizăm, urmează imagini şi detalii cu un puternic impact emoţional.

Pentru prima dată de la izbucnirea războiului, Israelul a fost atacat masiv atât din Siria, cât şi din Fâşia Gaza. A fost vizat în special Tel Aviv-ul. Toate rachetele au fost interceptate, însă resturi au căzut peste populaţie, iar cinci oameni au fost răniţi. Israelul a răspuns şi a atacat în Gaza tuneluri, sedii militare şi depozite de arme. Hamas acuză că 80 de civili au fost ucişi.

Israelul susţine că a ucis scafandri Hamas care încercau să se infiltreze pe mare, dar şi terorişti care încercau să intre în ţară printr-un tunel subteran.

Au apărut şi noi imagini cu înregistrările de pe camerele video purtate de teroriştii care au masacrat evrei pe 7 octombrie. Unul dintre ei şi-a sunat părinţii de pe telefonul unei victime pentru a se lăuda că a ucis fără milă 10 oameni,

În Fâşia Gaza, situaţia este disperată în continuare pentru sute de mii de refugiaţi. Numărul ajutoarelor venite dinspre Egipt este insuficient. Combustibilul stă la baza operaţiunilor de ajutor, iar ultimele rezerve sunt pe cale să se epuizeze. Cu toate acestea, Israelul îşi menţine poziţia şi spune că nicio picătură de combustibil nu va intra în Gaza, pentru a nu fi furat şi folosit de Hamas.

Şi spitalele sunt aproape de colap fără combustibil. Medicii sunt copleşiţi de numărul mare de răniţi şi spun că situaţia este catastrofală. Cele mai multe secţii au fost închise, cu excepţia celor de urgenţe,

La nivel politic, apar tot mai multe tensiuni între Israel şi Onu, după o declaraţie a secretarului general.

În tot acest timp, preşedintele Turciei face declaraţii şocante despre război şi cere încetarea imediată a focului. El şi-a anulat vizita planificată.

Pentru prima dată de la izbucnirea războiul, şefii grupărilor considerate teroriste s-au întâlnit la Beirut, în Liban. Liderii Hamas, Hezbollah şi al Jihadului Islamic au căzut de acord să menţină coordonarea şi să studieze paşii de urmat în răspunsul către Israel.

 

Afla mai multe despreisraelgazabombardamenterazboi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt