Cea mai călduroasă zi din an

Cea mai călduroasă zi din an

România fierbe sub valul de caniculă! Temperaturi de coşmar s-au înregistrat în cea mai fierbinte zi a anului. Peste 40 de grade la umbră, dar valorile resimţite au ajuns şi la 44 de grade în unele zone! Nici măcar noaptea nu scăpăm de căldură, avertizează specialiştii, cât timp sudul şi vestul ţării sunt sub cod portocaliu de caniculă. În aceste condiţii, să mergi pe stradă sau în mijloacele de transport în comun la orele prânzului este o aventură cu riscuri mari, mai ales pentru bâtrâni şi bolnavi.

44 de grade Celsius. A fost temperatura maximă resimţită  la Drobeta Turnu Severin şi Calafat. În aproape toată ţara însă, oamenii au avut de înfruntat o căldură ucigătoare. Pe străzile din Capitală, sticla de apă a fost nelipsită pentru cei care s-au încumetat să iasă din casă la prânz. Unii au căutat puţină răcoare în zona fântânilor arteziene din Piaţa Unirii. Chiar şi aşa, sub soarele arzător, în cea mai călduroasă vară din ultimii 2.000 de ani nu a fost vreme de stat prea mult pe afară. 

Drumul la serviciu ori înapoi, spre casă, a fost însă sufocant pentru bucureştenii care merg cu tramvaiul. Pe linia 32, care leagă Piaţa Unirii de Depoul Alexandriei, aerul condiţionat este o raritate. Vagoanele circulă cu geamul deschis, iar singura salvare a călătorilor vine de la evantaie. Din 269 de tramvaie în Bucureşti, doar 63 au aer condiţionat. Odată cu temperaturile ridicate creşte şi riscul de insolaţie. 
Pe litoral, în cea mai călduroasă zi, plaja din Mamaia a fost plină. Canicula va continua, dar numai în anumite regiuni. În Bucureşti, săptămâna aceasta, temperaturile vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt