Cea mai bună zi a contraofensivei

Cea mai bună zi a contraofensivei

În Ucraina, e cea mai de succes zi a contraofensivei. Trupele Kievului au avansat în toate sectoarele frontului. Zelenski a ajuns şi el în zona de conflict. În tot acest timp, la Moscova, ţarul de la Kremlin s-a adresat naţiunii.

Sunt primele declaraţii în care ţarul de la Kremlin a vorbit despre revolta trupelor Wagner. N-a rostit însă nici un cuvânt despre instigatorul marşului asupra Moscovei, Evgheni Prigojin. De altfel, despre şeful mercenarilor se ştiu puţine lucruri. Într-un mesaj audio acesta şi-a motivat decizia de a întoarce armele. N-ar fi vrut niciodată să-l răstoarne pe Putin. Cele mai recente informaţii cu privire la Prigojin susţin că acesta a ajuns în Belarus cu un avion, acolo unde Alexander Lukaşenko i-a oferit un azil mascat. 

Pe front, ucrainenii înaintează atât pe frontul de sud, cât şi pe cel de est. În total, 170 de kilometri pătraţi de teritoriu ucrainean au fost eliberaţi. 
Preşedintele ucrainean a vizitat trupele de front. A decorat mai mulţi soldaţi şi s-a fotografiat cu toată lumea. Chiar şi cu membrii unui pluton care se afla într-o benzinărie. De cealaltă parte, ruşii apelează la aceeaşi tactică pe care o folosesc de luni de zile. Lansează atac după atac cu artileria. 15 localităţi ucrainene au fost bombardate doar în ultimele 24 de ore.  
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt