Ce spune Vergil Chiţac, la Prima News, despre retorica celor care îşi spun că sunt suveranişti, dar de fapt sunt populişti

Ce spune Vergil Chiţac, la Prima News, despre retorica celor care îşi spun că sunt suveranişti, dar de fapt sunt populişti

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac a declarat despre retorica păguboasă a celor care îşi spun că sunt suveranişti, dar de fapt sunt populişti că este înmărmurit, arătând că noi, dacă nu eram în UE, eram o ţară de tipul Belarusului. ”În ţara asta, din 2007 când am intrat în UE au intrat peste 60 de miliarde de euro. e clar că noi am primit mai muţi bani decât am contribuit la bugetul UE”, a mai spus primarul.

”În momentul de faţă, eu, cel puţin, am semnat finanţări cred că în valoare de vreo 700 milioane de euro, fonduri externe, Nu neapărat europene, altele decât cele bugetare, pentru lucruri de care Constanţa avea nevoie. Un stadion nu e un moft, un spital nu e un moft, bulevardele nu sunt mofturi, şcolile, reţeaua de apă şi gaze, parcurile nu sunt mofturi, astea sunt lucruri care chiar trebuie făcute într-un oraş civilizat, ca să rămână oamenii în oraş. În cât timp puteam noi să facem lucrurile astea dacă nu aveam bani europeni?”, a declarat Vergil Chiţac la Prima News.

Primarul Constanţei a criticat retorica anti-europeană a unora care îşi spun suveranişti dar sunt doar populişti.

”Domnule, eu când aud retorica asta absolut păguboasă a unora care spun că apartenenţa noastră la UE, a unora care îşi spun că sunt suveranişti, dar de fapt ei sunt mai mult populişti, şi care vorbesc de ce rău ne-a făcut nouă Uniunea Europeană, eu sunt înmărmurit. Noi, dacă nu eram în Uniunea Europeană, eram o ţară de tipul Belarusului actual. Noi trebuie să ştim lucrurile astea.

Unii confundă naţionalismul cu populismul, pentru că naţionalismul este o doctrină sănătoasă, te învaţă să îţi iubeşti ţara. Cum adică, eu dacă îmi iubesc ţara, pe România, trebuie să fiu antieuropean? În condiţiie în care în ţara asta, din 2007 când am intrat în UE au intrat peste 60 de miliarde de euro” a subliniat Chiţac, precizând că este clar că noi am primit mai muţi bani decât am contribuit la bugetul UE.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt