Ce prevede parteneriatul strategic semnat între Rusia şi Coreea de Nord

Ce prevede parteneriatul strategic semnat între Rusia şi Coreea de Nord

Coreea de Nord şi Rusia au semnat miercuri un ”parteneriat strategic global”, care prevede asistenţă reciprocă în caz de "agresiune", transmite Agerpres.

"Tratatul de parteneriat cuprinzător semnat astăzi prevede, printre altele, asistenţă reciprocă în caz de agresiune împotriva unei părţi la tratat", a declarat Putin presei după semnarea documentului. Atât Rusia, cât şi Coreea (de Nord) urmăresc o politică externă independentă şi nu acceptă limbajul şantajului şi al diktatului", a avertizat el.

Preşedintele rus a descris acordul ca fiind un "document cu adevărat revoluţionar", adăugând că Rusia "nu va exclude cooperarea tehnico-militară" cu Phenianul.

Citat de agenţiile ruse, liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că acordul cu Rusia este pur "defensiv". Descriindu-l pe Putin drept "cel mai bun prieten" al ţării sale, el a salutat începutul unei "noi ere" în relaţiile cu Moscova.

SUA şi aliaţii lor au acuzat Coreea de Nord că a furnizat muniţie şi rachete Rusiei pentru războiul din Ucraina şi se tem că vizita lui Putin ar putea duce la noi livrări.

Afla mai multe despreputinkim jong unvizita
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt