Cazul unui bărbat care a pretins că este inventatorul bitcoin, trimis procurorilor din Marea Britanie pentru presupusă mărturie mincinoasă

Cazul unui bărbat care a pretins că este inventatorul bitcoin, trimis procurorilor din Marea Britanie pentru presupusă mărturie mincinoasă

Un caz referitor la Craig Wright, un australian care a pretins că este inventatorul bitcoin, a fost trimis marţi procurorilor britanici, de către un judecător, pentru săvârşirea de presupusă mărturie mincinoasă, relatează CNBC, preluat de News.ro.

Marţi, un judecător de la Înalta Curte britanică, James Mellor, a decis să trimită cazul împotriva pretenţiei lui Wright de a fi inventatorul bitcoin către Crown Prosecution Service (CPS) – care urmăreşte cazurile penale investigate de poliţia din Anglia şi Ţara Galilor.

CPS va analiza acum dacă Wright ar trebui să fie urmărit penal pentru ceea ce Mellor a numit ”sperjur pe scară largă şi falsificare de documente” şi va decide dacă este necesar un mandat de arestare şi posibilă extrădare.

Wright a rămas în mare parte tăcut de când a fost emisă o hotărâre a Înaltei Curţi care susţine că a minţit ”amplu şi în mod repetat” în dovezile sale, încercând să demonstreze că el a fost inventatorul bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Wright a încercat în procesul din Londra să demonstreze că a fost inventatorul iniţial al bitcoin şi, prin urmare, deţinea drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv dreptul de autor în cartea albă bitcoin şi versiunile iniţiale ale software-ului bitcoin.

Protocolul bitcoin este o reţea descentralizată, open-source şi nicio entitate nu poate obţine controlul asupra acesteia.

Judecătorul Mellor a decis că Wright a încercat să creeze o naraţiune falsă falsificând documente ”la scară mare”, prezentându-le drept dovezi în instanţă.

El a adăugat că, promovând pretenţia sa de a fi Satoshi Nakamoto printr-o acţiune în justiţie în Regatul Unit, precum şi în Norvegia şi în SUA, Wright a comis ” cel mai grav abuz” al procesului instanţelor.

Holdingul lui Wright, Tulip Trading, nu a fost disponibil imediat pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC.

Afla mai multe desprecraig wrightbitcoin
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt