Cazinoul din Constanţa are o faţă nouă

Cazinoul din Constanţa are o faţă nouă
foto: Info Sud-Est/ Adrian Anton

Cea mai cunoscută atracţie a litoralului românesc are o nouă înfăţişare. Faţada Cazinoului din Constanţa poate fi admirată în toată splendoarea ei. Deocamdată, doar faţada. Lucrările la interior vor fi gata în vara anului viitor.
După zeci de ani în care cazinoul, clădirea emblemă a litoralului românesc, a fost lăsat în paragină, i-a fost dezvelită faţada reabilitată. Zilele acestea, constructorii care reabilitează cazinoul din Constanţa au demontat schelele de pe faţada de nord a clădirii, pentru a putea fi admirată de public. A fost descoperită si fereastra scoică, de o frumuseţe impresionantă.  După zeci de ani în care a fost lăsată în paragină, au fost descoperite turnurile şi capetele ornamentale.
Lucrările, începute în urmă cu aproape trei ani, au vizat şi stabilizarea clădirii. Structura era afectată, iar cazinoul risca să se prăbuşească. Acum, vechea cladire va avea o viata foarte lunga, insa toate interventiile, care au fost neprevazute, au intarziat contractul si termenele de predare.
Pentru restaurarea cazinoului au fost alocaţi aproape 90 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, dar suma a trebuit suplimentată. Doar pentru decoratiuni si pentru aripa de est, mai trebuie 62 de milioane lei, aproape 13 milioane de euro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt