Câţi români au drept de vot la alegerile de la sfârşitul acestei săptămâni

Câţi români au drept de vot la alegerile de la sfârşitul acestei săptămâni

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă, luni, că numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral, la data de 31 mai, este de 18.978.908, fiind cu 12.297 mai mulţi faţă de ultima informare publică de la sfârşitul lunii aprilie.

Potrivit unui comunicat al AEP, diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale şi a importurilor de date de la Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor (DGEP) şi de la Direcţia Generală de Paşapoarte (DGP).

În luna mai, la nivelul Primăriilor au fost radiate din Registrul electoral 19.962 persoane ca urmare a decesului şi a 215 persoane ca urmare a interzicerii exercitării dreptului de a alege sau că au fost puşi sub interdicţie.

De asemenea, un număr de 107 persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.

Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în luna mai este de 19.696, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu, de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcţiei Generală pentru Evidenţa Persoanelor (DGEP).

Afla mai multe despreaepromanivot
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt