Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania. Primarul din Baia Mare urmează să fie extrădat în România

Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania. Primarul din Baia Mare urmează să fie extrădat în România
foto: Sindicatul EUROPOL

Cătălin Cherecheş a fost arestat în Germania după ce s-a opus şi a existat şi o luptă corp la corp cu agenţii de acolo. De altfel, fostul primar a ieşit puţin şifonat din încercarea de a scăpa de poliţişti. Puţin speriat, cu sânge pe faţă şi un tricou rupt. Aşa arată în prima imagine cu el de după ce a fugit din ţară. O fugă pe care a plănuit-o de ceva timp. Ba chiar a fugit prea tare, cu aproape 200 de km pe oră şi aşa a atras atenţia poliţiştilor. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Poza în care apare Cătălin Cherecheş este prima imagine cu primarul din Baia Mare după patru zile de fugă prin câteva ţări. Este între clădiri, în Ausburg, iar fotografia a fost făcută de poliştii germani. Avea urme de sânge şi o vânătaie pe faţă pentru că s-ar fi opus reţinerii.

Înainte să fie prins, Cherecheş a fost monitorizat non stop de poliţişti şi fiecare oprire îi era urmărită.  Cătilin Cherecheş a fugit din ţară cu doar câteva ore înainte să fie condamnat. A ieşit pe la vama Petea şi a trecut prin Ungaria şi Austria. A ajuns în Germania acolo unde locuieşte mătuşa sa. De acolo ar fi vrut să plece în Italia în comuna numită Villa Literno unde are şi domiciliul conform actului de identitate emis de autorităţile italiene. 
În Germania, a încălcat din nou legea. Aşa a şi atras atenţia autorităţilor. Maşina în care se afla, pe care o conducea mătuşa sa, circula cu peste 200 de kilometri pe oră, pe autostradă. Voia să ajungă la gara din Augsburg. Acolo, urma să lase maşina şi să plece cu trenul spre Italia.  
Poliţiştii germani au găsit asupra sa actul de identitate, cel pe care nu l-a folosit atunci când a fugit din România, încă un buletin emis de autorităţile italiene şi o legitimaţie de la Camera Deputaţilor . Cătălin Cherecheş avea asupra sa şi peste 3000 de euro, 150 de forţi şi peste 1500 de lei. 
 
Edilul a mers în Germania cu un scop-să ia banii pe care i-a dus acolo în ultima perioadă. Aproape lunar mergea la mătuşa lui căreia îi dădea cel puţin 10 de mii de euro. Ar fi strâns,  în total, un milion şi jumătate de euro. Cherecheş a explicat, într-o depoziţie din instanţă, că el a dus banii cu maşina în Germania, unde are domiciliul şi mama sa. 
 
Fostul primar urmează acum să fie extrădat în România unde are de ispăşit o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru luare de mită şi, în acelaşi timp, va fi cercetat şi pentru alte infracţiuni care ar putea să-i crească detenţia cu încă trei ani. 
Înainte ca primarul condamnat să fie prins, soţia lui a mers la sediul poliţiei din Târgul Mureş. Acolo Tabita Gliga i-a vizat pe părinţii ei. Femeia a vorbit non stop la telefon şi nu a vrut să răspundă întrebărilor puse de reporteri. Tabita le-a adus părinţilor mai mult sacoşe cu haine şi mâncare. 
 
Socrii lui Cherecheş sunt arestaţi preventiv pentru dare de mită şi complicitate.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt