Cât va costa mielul de Paşte? Estimările făcute de ministrul Agriculturii la Prima News

Cât va costa mielul de Paşte? Estimările făcute de ministrul Agriculturii la Prima News

Ministrul Agriculturii Florin Barbu susţine că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile şi să le aducă ”un mic profit”. România exportă între cinci şi şase milioane de oi pe an, în special în ţările arabe. ”Suntem o forţă în sectorul ovin”, a declarat ministrul Agriculturii la Prima TV.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cât va costa kilogramul de carne de miel în apropierea Paştelui.
”Nu pot să dau un preţ estimat, pentru că vreau să fie o piaţă corectă a vânzării cărnii de miel în perioada sărbătorilor pascale. Din discuţiile pe care le-am avut cu fermierii, mi-au spus foarte clar că vor avea un preţ decent astfel încât să poată să-şi scoată cheltuielile şi, bineînţeles, să aibă şi un mic profit, pentru că toată lumea munceşte pentru acest lucru”, a spus Florin Barbu la Prima TV.
Ministrul Agriculturii a precizat că, anul trecut, kilogramul de carne de miel ”a fost undeva la 25 de lei”. Întrebat dacă anul asta va fi mai mult, ministrul Agriculturii a răspuns: ”Eu nu cred că va fi. Eu sunt sigur că fermierii români vor vinde la preţul corect”.
”Nu pot să influenţez piaţa. Dacă în calitatea mea de ministru dau un preţ, sigur că voi influenţa piaţa. Nu vreau să fac acest lucru. Sunt sigur că fermierii vor avea un preţ corect pentru români la carnea de miel”, a adăugat Florin Barbu.
Ministrul Agriculturii a mai fost întrebat câte oi mai exportăm în ţările arabe.
”Suntem net exportatori de carne de ovină. 17% din consumul din UE este asigurat de către ovinele din România. Exportăm între cinci şi şase milioane de capete pe an. Suntem o forţă în sectorul ovin. În ţările arabe, 90% din import se face din România”, a explicat Barbu. 

Afla mai multe desprebarbumielpaste
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt