Cât de sănătoasă este, de fapt, brânza pentru organism? Opiniile specialiştilor

Cât de sănătoasă este, de fapt, brânza pentru organism? Opiniile specialiştilor

Experţii în nutriţie au pus sub lupă brânza, unul dintre cele mai iubite alimente din lume. Deşi are numeroase beneficii pentru organism, acest aliment prezintă şi riscuri, mai ales dacă este consumat în exces.

Citat de publicaţia Delish, expertul în nutriţie Angel Luk a explicat care sunt beneficiile nutriţionale pe care e are brânza. Acestea variază în funcţie de tipul de brânză pe care ne place să-l consumăm. De exemplu, brânza mozzarella şi brânza cu mucegai conţin culturi de bacterii ce pot ajuta la îmbunătăţirea digestiei, fiind foarte prietenoase cu flora intestinală.

Pe de altă parte, specialiştii sunt de părere că brânza ar trebui consumată cu moderaţie, din cauza densităţii calorice ridicate pe care o are. O singură porţie de brânză ar avea 120 de calorii. De asemenea, brânza are un conţinut ridicat de sodiu, iar prezenţa în exces în organism a acestei substanţe poate fi dăunătoare.

Brânza trebuie consumată cu moderaţie

Fiind produse de origine animale, brânzeturile sunt bogate în grăsimi saturare fiind adesea asociate cu creşterea colesterolului, tulburare care produce apariţia bolilor cardiovasculare.

Consilierul în nutriţie dr. Chris Mohr, militează pentru consumul moderat de brânză. „Este important să consumăm zilnic brânza în cantităţi foarte mici. Câteva cubuleţe de mozzarella în salate sau feta sunt suficiente pentru o bună funcţionare a organismului” susţine dr. Chris Mohr.

Totodată, experţii ne sfătuiesc să optăm pentru acele tipuri de brânză bogate în substanţe nutritive şi să limităm consumul brânzeturilor foarte grase. În toate cazurile sfaturile experţilor este de a consuma brânza cu moderaţie.

Afla mai multe desprebranzanutritie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt