Cât de periculoasă este muşcătura de căpusă

Cât de periculoasă este muşcătura de căpusă

O banală plimbare prin parc sau o mult aşteptată ieşire la iarbă verde ne poate transforma în pacienţi. Căldura a adus cu ea şi pericolul insectelor, iar una dintre ele este căpuşa. Temuta capuşă este responsabilă de transmiterea multor bacterii, virusuri şi toxine. La nivel mondial sunt cunoscute mai mult de 650 de specii de capuse.

Invitat la FOCUS 14, doctorul Tudor Ciuhodaru, medic primar medicina de urgenţă. a declarat că ,,important este să verificăm căpuşa, este uşor de vizualizat. De de altă parte, cele care sunt inserate în zonele piloase sunt mai greu de identificat (...) N-ar fi rău ca după ce ne întoarcem de la astfel de ieşiri şi de la locurile de joacă să facem o evaluare sumară, măcar a celor mici, în aşa fel să nu existe un astfel de risc"

,,Dacă găsim o astfel de căpuşă, de princioiu, mergem la spital. Nu toate căpuşele sunt infestate, dar este important ca această extragere a căpuşii să se facă în mod corespunzător, în mediu de spital. În niciun caz nu nu apucăm să tragem de căpuşă", a mai precizat doctorul Ciuhodaru.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt