Castelul Bánffy din Răscruci se va deschide pentru Festivalului Internaţional de Film Transilvania

Castelul Bánffy din Răscruci se va deschide pentru Festivalului Internaţional de Film Transilvania

Unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania a fost reabilitat în întregime. Castelul Banffy, din localitatea Răscruci (Cluj), îşi deschide larg porţile pentru cea de a 23-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (14 – 24 iunie 2024).

Castelul Banffy este ”fratele mai mic” al domeniului unde se ţine faimosul festival Electric Castle. Domeniul va găzdui Garden Party la Castel, un eveniment care îmbină filmul cu muzica.

Marţi, 18 iunie, după ora 18:00, oaspeţii sunt aşteptaţi la o seară care va include un tur al castelului, un concert al Ansamblului de violoncele PlaCello şi proiecţia celui mai recent film în care joacă Sir Anthony Hopkins – „O viaţă remarcabilă / One Life” (R. James Hawes, 2023, Marea Britanie). 

Construit în secolul XVIII, Castelului Bánffy din Răscruci şi-a recăpătat strălucirea anul acesta în urma unor ample lucrări de restaurare şi conservare. Castelul este înconjurat de un parc cu un lac cu ponton. La sosire, oaspeţii vor fi invitaţi la un tur al castelului apoi vor petrece o seară în aer liber, bucurându-se de parcul unde vor putea găsi băuturi, gustări, produse locale, dar şi jocuri pentru copii şi adulţi.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt