Casă invadată de urşi

Casă invadată de urşi

O bătrână a stat mai bine de o oră închisă în cameră de frică! O ursoaică cu trei pui a intrat la ea în casă. Femeia spune că zgomotele puternice au trezit-o din somn şi că animalele sălbatice urlau atât de tare încât a rămas încremenită de frică. Urşii nu au distrus nimic, ci doar au mâncat toată mierea din bucătărie. Autorităţile din Harghita spun că animalele coboară foarte des printre oameni, iar viaţa localnicilor este pusă în pericol.

Este deja a doua oară în ultimele luni când în gospodăria unei femeie din staţiunea Băile Tuşnad intră ursul. Bătrâna spune că înainte animalele veneau să îi mănânce zmeura pe care o are în grădină ş cireşele. Însă, de această dată, o ursoaică cu trei pui a intrat direct în bucătărie.

Bătrâna în vârstă de 82 de ani s-a speriat atât de tare încât a rămas închisă în cameră. A luat noptiera de lângă pat şi a blocat uşa, de teamă să nu cumva urşii să vină şi la ea în dormitor. A sunat la poliţie, dar autorităţile nu au venit să o ajute. Aşa că a aşteptat să plece urşii.

În judeţele Harghita şi Covasna, fenomenul urşilor care coboară printre oameni a căpătat amploare în ultimul an.
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamaş Sandor, spune că numărul urşilor s-a dublat. Politicianul susţine că singura soluţie e vânătoarea.

Doar în Harghita sunt acum 1900 de urşi. Sunt mulţi cei care coboară printre oameni.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt