Captură record! Peste un milion de pastile incluse pe lista drogurilor de risc, descoperite la Vama Bechet

Captură record! Peste un milion de pastile incluse pe lista drogurilor de risc, descoperite la Vama Bechet
foto: politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet au descoperit într-un camion, condus de un bulgar, care era încărcat cu seminţe de floarea soarelui, mai multe cutii cu medicamente caree conţineau 1.186.785 de comprimate având ca substanţă activă alprazolam, aflat pe lista drogurilor de risc.

Camionul era condus de un cetăţean bulgar, iar cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, cu bărbatul în stare de arest preventiv pentru 30 de zile pentru traffic de droguri de risc.

Aceasta este cea mai mare captură de medicamente ce conţin substanţă activă din categoria drogurilor de risc, valoarea de piată fiind estimată la peste 3 milioane de euro, anunţă Poliţia de Frontieră. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia, informează News.ro

Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate, rezultatul fiind pozitiv. Cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova pentru introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, vehiculul a fost indisponibilizat la sediul PTF Bechet, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandat pentru 30 de zile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt