Captură record de tutun şi ţigări

Captură record de tutun şi ţigări

Cantităţi impresionante de tutun şi ţigări confiscate de poliţişti! La Arad, oamenii legii au găsit un tir plin ochi, iar în Capitală şi alte câteva judeţe s-au confiscat tone întregi de tutun vrac. 

În imagini, poliţiştii de frontieră taie cartonul în care sunt înfăşurate mai multe baxuri ce ar trebui să conţină hârtie. Marfa se află într-un tir oprit în zona Nădlac, pe autostradă. În realitate, singura hârtie din remorcă e doar cea folosită pentru ascunderea pachetelor cu ţigări.
Adică 11 milioane de ţigarete, în valoare de un milion şi jumătate de euro. O captură record, având în vedere că, anual, poliţiştii confiscă în jur de 40 de milioane de  ţigări de contrabandă. 
Tirul venea din Germania, iar potrivit documentelor oficiale, trebuia să ajungă în Republica Moldova. Cel mai probabil, ţigările urmau să fie descărcate în România şi vândute pe piaţa neagră. O piaţă neagră extrem de profitabilă în ţara noastră. Aproape că nu e zi în care autorităţile să nu facă o captură de tutun. 
Şi în Bucureşti, poliţiştii au destructurat o reţea care vindea tutun vrac. Ofiţerii au prins 12 persoane care aveau în întreg depozit în care se aflau 8,5 tone de tutun, în diferite forme.  Ca să îşi vândă marfa, suspecţii îşi promovau afacerea ilegală pe internet. Ei anunţau că vând tutun de calitate superioară, adus din străinătate.
 
La percheziţiile făcute în Bucureşti, Ilfov, Călăraşi, Dolj şi Mureş s-au găsit sume importante de bani, telefoane, laptopuri, aparate pentru cântărirea tutunului şi dispozitive prentru prelucrat. Şapte suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt