Captivi în nămeţi

Captivi în nămeţi

Vremea rea continuă să facă ravagii, mai ales în nordul ţării. Zeci de drumuri naţionale din judeţele Iaşi şi Botoşani sunt închise încă de aseară. Sute de şoferi au sunat la 112 ca să ceară ajutor după ce au rămas cu maşinile blocate în nămeţi. Mai multe localităţi sunt rupte de lume, iar stratul consistent de zăpadă îi împiedică pe oameni să iasă din gospodării. Meteorologii au prelungit codul portocaliu de viscol şi ninsori până vineri.

A nins viscolit întreaga noapte în judeţul Botoşani, iar autorităţile au decis să închidă toate drumurile naţionale din zonă. Nu se poate intra şi ieşi din zeci de localităţi, iar sute de oameni au rămas izolaţi în case. Zeci de şoferi au stat ore întregi, blocaţi în nămeţi, în aşteptarea autorităţilor.

O ambulanţă care ar fi trebuit să preia un tânăr de 28 de ani, cu probleme medicale grave, a rămas în troienele de zăpadă. Bărbatul a ajuns la pînă la urmă la spital cu un tractor, pus la dispoziţie de primărie.

La Iaşi, un autocar plin cu copii aflaţi în excursie a rămas blocat la intrarea în localitatea Târgu Frumos. De altfel, în tot judeţul Iaşi au fost închise mai multe drumuri. Mulţi dintre şoferi şi-au pierdut, însă, răbdarea în aşteptarea utilajelor de deszăpezire.

Nici în judeţul vecin, în SUceava nu le-a fost mai uşor şoferilor. Codul portocaliu de vreme rea a fost prelungit până vineri în judeţele din nordul ţării.

foto: ISU Botoşani

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt