Campioni la shaorma

Campioni la shaorma

Suntem campioni la shaorma! Preparatul turcesc face ravagii printre gurmanzii de la noi. Numai anul trecut, românii au comandat o shaorma la fiecare 10 secunde. Minutul de aur cu cele mai multe comenzi a fost chiar de Dragobete!
Gustul desăvârşit, dar şi faptul că este uşor de găsit îi fac pe oameni să aştepte la cozi chiar şi în zilele caniculare. Nutriţioniştii atrag atenţia: consumat în cantităţi mari poate duce la probleme de sănătate!
Stilul de viaţă alert îi face pe români să se îndrepte de multe ori spre mâncarea de tip fast food. Şi ce este mai uşor de găsit decât o shaorma. La lipie sau la farfurie, preparatul turcesc a făcut furori printre români. Asta a făcut ca shaorma să fie pe locul doi în topul preferinţelor, după burgeri.
Deşi temperaturile au ajuns şi la peste 40 de grade în aceste zile, acest lucru nu i-a făcut pe gurmanzi să renunţe la obicei. Gustul este cel care îi face pe oameni să consume din ce în ce mai des. Este ceea ce se numeşte "umami" - gustul savorii. Mâncată în cantităţile potrivite, shaorma nu ar trebui să îngraşe, spun nutriţioniştii. 
Suntem pe primul loc la nivel mondial la consumul de shaorma. Bucureşti, Braşov, Constanţa şi Timisoara sunt oraşele în care s-a înregistrat mai mult de jumătate din consumul total de shaorma. 
 

 

Afla mai multe despreshaormaromanicampioniburger
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt