Campania de donare a Patriarhiei a împlinit 10 ani

Campania de donare a Patriarhiei a împlinit 10 ani
foto: basilica.ro

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. De 10 ani Patriarhia Română are o campanie în acest sens. „Donează sânge, salvează o viaţă” se numeşte. Până acum au fost 50.000 de donatori şi 23.000 de litri recoltaţi. Campania merge mai departe, pentru că boala nu ia pauză şi în fiecare zi copii şi adulţi aflaţi în suferinţă au nevoie de sânge.

Campania Patriarhiei „Donează sânge, salvează o viaţă" a început în 2013 datorită părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, de la Paraclisul Catedralei Naţionale.  Aşa s-a născut campania pentru viaţă. În 10 ani, părintele Ciprian a strâns în jurul lui voluntari şi a convins numeroase insituţii să se implice. Academia de Poliţie, Jandarmeria, Institutul de Medicină Militară sau Academia Tehnică Militară sunt doar câteva exemple. Până acum, au fost 23.000 de litri de sânge recoltaţi şi 50.000 de donatori. Părintele însuşi este un donator constant de zeci de ani. Povestea faptelor bune merge mai departe. 

Exemplul acestor tineri poate fi urmat de fiecare dintre noi, în aşa fel încât nicio operaţie să nu mai fie amânată din cauza lipsei de sânge. Şi fiecare bolnav să poată primi transfuziile vitale. Statistica arată că sub 2% din populaţia României donează sânge. Dacă medicamentele sunt fabricate, sângele - de neîlocuit cu altceva. Poate fi doar oferit. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt