Cămătarii, spaima dezvoltatorilor

Cămătarii, spaima dezvoltatorilor

Dezvoltatorii imobiliari din Capitală au devenit ţinta predilectă a cămătarilor. O probează tot mai numeroasele cazuri în care constructorii ajung victime ale infractorilor. Chiar astăzi poliţiştii au destructurat o reţea care ţintea oamenii de afaceri din acest domeniu.

Fraţii Cocoş, indivizi cunoscuţi pentru problemele cu legea din sectorul 3 al Capitalei, au fost treziţi în acestă dimineaţă de mascaţi. Atât ei cât şi mama acestora au fost duşi la audieri. Doi dintre cei trei fraţi au primit şi mandat de arestare. Sunt acuzaţi de camătă şi şantaj. Totul ar fi început după ce interlopii ar fi împrumutat bani unui dezvoltator imobiliar. În contul dobânzii, aceştia doreau să obţină apartamante în blocul contruit de omul de afaceri. Cum acesta nu a fost de acord, fraţii Cocoş au început să-l ameninţe cu moartea. Cazul nu e însă unul izolat în Capitală.

Doar în urmă cu câteva săptămâni, cămătarul Viorel Gongoi, fiul aşa-zisei prezicătoare Mama Omida, a fost şi el reţinut după ce a gruparea condusă de el a şantajat mai mulţi dezvoltatori imobiliari cu şantiere în nordul Bucureştiului. Cerea sume imense în schimbul protecţiei oferite. Cei care refuzau serviciile, aveau parte de un tratament special. Interlopii ameninţau şi băteau muncitorii. Fenonomenul legăturilor tot mai dese între dezvoltatori şi infractori are şi o explicaţie de ordin economic.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt