Buda şi Motreanu: Am solicitat bani europeni pentru a ajuta fermierii şi comunităţile româneşti afectate de secetă

Buda şi Motreanu: Am solicitat bani europeni pentru a ajuta fermierii şi comunităţile româneşti afectate de secetă

Europarlamentarii PNL au solicitat Comisiei Europene deblocarea rezervei agricole de criză din cadrul Politicii Agricole Comune pentru a ameliora pagubele provocate de secetă, transmit liberalii.

Daniel Buda şi Dan Motreanu au trimis o scrisoare Preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi Comisarului pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, în care solicită deblocarea rezervei agricole de criză, având în vedere pagubele produse culturilor agricole de lunile toride, secetoase.

„Am solicitat bani europeni din Politica Agricolă Comună şi din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru a ajuta fermierii, dar şi comunităţile româneşti afectate de secetă”, a transmis Daniel Buda, europarlamentar PNL.

Acesta afirmă că seceta pedologică intensă combinată cu cele mai severe valuri de căldură din UE au îngenuncheat agricultura românească.

„Seceta din România a cuprins 2 milioane de hectare de teren agricol, pe care culturile au fost fie compromise, fie cu o recoltă de zece ori mai mică”, explică liberalul.

Comisia Europeană a trimis României o scrisoare de avertisment în legătură cu potenţiale dezangajări ale fondurilor PDR la sfârşitul perioadei de programare 2014-2022 în 2025, din cauza faptului că proiectele pe irigaţii sunt departe de a fi finalizate la timp.

Afla mai multe desprebudamotreanufondurifermieri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt