Bucureştiul, invadat de ţânţari cu West Nile. Boala nu are tratament şi nici vaccin

Bucureştiul, invadat de ţânţari cu West Nile. Boala nu are tratament şi nici vaccin

Temperaturile ridicate, urmate de ploi în rafale, favorizează apariţia mai multor boli, printre care şi infecţia West Nile. Este avertismentul specialiştilor Institutului Naţional de Sănătate Publică, după ce în Bucureşti a apărut primul caz, arată Ştirile Pro TV.

La rândul lor, cercetătorii de la Cantacuzino au descoperit tânţari care transmit acest virus în 4 sectoare ale capitalei.

Drept urmare, Primăria Capitalei a intensificat tratamentele de stârpire a insectelor în tot oraşul.

”De obicei sunt semne uşoare, febră, dureri de cap, eventual ameţeli sau dureri musculare, pasagere şi atât. În foarte puţine cazuri ajung să facă encefalită şi meningită când ajung la spital”, spune Dr. Simin Florescu.

”Până la acestă dată s-au identificat 18 probele pozitive pentru virus - probe de ţânţari. Şi arată o rată minimă de infecţie de 4,75 la mie, semnificativ crescută faţă de alţi ani”, adaugă Dr. Liviu Prioteasa, cercetator ştiinţific Institutul Cantacuzino.

Pentru că nu există un tratament specific infecţiei şi nici vaccin, specialiştii ne recomandă să ne protejăm împotriva ţânţarilor.

Pe lângă binecunoscutele spray-uri, în farmacii există o serie de accesorii împotriva ţânţarilor. Cum sunt brăţări care conţin uleiuri obţinute din plante aromatice. De pildă, citronella. În plus, mai sunt plasturi. Atenţie, însă, aceştia trebuie aplicaţi pe haine, nu direct pe piele.

În plus, cei de la Institutul Naţional de Sănătate Publică recomandă utilizarea insecticidelor în locuinţă sau în jurul locuinţei, montarea plaselor de protecţie la geamuri, desecarea bălţilor de apă de lângă gospodărie, îndepărtarea recipientelor de apă stătută şi a gunoiului menajer.

Afla mai multe desprewest nilebucurestitantari
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt