Bucureşti devine capitala jazz-ului mondial

Bucureşti devine capitala jazz-ului mondial

Bucureştiul se transformă în Capitala jazz-ului Mondial, în perioada 5-13 iulie, găzduind artişti consacraţi şi talente din întreaga lume. Bucharest International Jazz Competition a depăşit de multă vreme graniţele unui concurs, azi evenimentul incluzând concerte, concursuri de jazz, jam sessions, ateliere de jazz. 

În 2024 au fost acceptate în Semifinala 20 trupe din 20 de ţări: Australia, Bulgaria, China, Danemarca, Franţa, Germania, Israel, Italia, Japonia, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Ciad, Turcia, Marea Britanie şi SUA.  Până pe 13 iulie evenimentul poziţionat de BBC în top 3 mondial, aduce jazz de calitate de pe cele mai cunoscute pieţe muzicale ale lumii.

Evenimentul, poziţionat de BBC în top 3 mondial

Bucharest International Jazz Competition este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi de Ambasada Israelului în România.

Festivalul se individualizează în peisajul jazz-ului din România şi din regiune printr-un concept bine definit. Încă de la prima ediţie (2007) şi-a propus să contribuie la recunoaşterea valorilor jazz-ului românesc şi internaţional, şi-a asumat rolul de promotor al noului val de muzicieni, dar şi pe cel de formator, de deschizător de drumuri pentru publicul românesc. BIJC prezintă o varietate de stiluri de jazz - classic jazz, mainstream, swing, fusion, bepop, cool jazz, bossa nova, modal, free jazz, groove, afro-cuban jazz, acid jazz, smooth jazz etc, cele mai noi tendinţe din marile centre de jazz ale lumii, scrie rfi.fr. 

(Elena Andrei)

Afla mai multe desprejazzconcurs
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt