Bucăţi de dronă, găsite în judeţul Tulcea

Bucăţi de dronă, găsite în judeţul Tulcea

Armata română a găsit astăzi fragmente  dintr-o dronă, în zona localităţii Nufăru, din Tulcea. Totodată, a fost panică în mai multe localităţi de la graniţa cu Ucraina noaptea trecută. Oamenii au primit mesaje Ro Alert, să se adăpostească în beciuri! ”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian”, au sunat avertizările, primele de acest fel de la începutul războiului.
Mesajul a venit după ce Rusia a lansat un atac cu drone asupra porturilor Remi şi Ismail, aflate la doar câţiva kilometri de România. Bucăţile de dronă au fost găsite pe un câmp dintre localităţile Nufăru şi Victoria, la 20 de kilometri de graniţa cu Ucraina. Căutările au pornit după două apeluri la 112. 
Imediat, pe fir a intrat Ministerul Apărării. În jurul orei 11:30, echipajul unei elicopter Puma a identificat, din aer, posibilele bucăţi de dronă., dispersate pe câţiva zeci de metri. 
Totul vine după o noapte de foc la graniţa cu România. Porturile Reni şi Ismail au fost atacate cu drone. Iar autorităţile de la noi au emis avertizări Ro Alert, în opt localităţi din judeţul Tulcea.  „Alertă extremă! Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă!”, scria în cele două mesaje trimise noaptea. Primul în jurul orei 1 şi jumătate. Al doilea, după ora 4.
Comuna Grindu e situată la doar şase kilometri de Reni. Oamenii povestesc că de două luni încoace aud bombardamentele. Nu au pivniţe, în care să se adăpostească, aşa cum scria în avertizare. Există şi oameni care nu se tem. 
 
Cei de ISU Tulcea spun că nu au făcut decât să respecte procedurile, iar premierul Marcel Ciolacu a făcut apel la calm. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt