Boris Johnson compară Ucraina cu lupta pentru Brexit, stârnind indignare: „E o ruşine naţională”

Boris Johnson compară Ucraina cu lupta pentru Brexit, stârnind indignare: „E o ruşine naţională”

Premierul Boris Johnson a declarat sâmbătă că Brexitul a arătat că britanicii iubesc libertatea la fel ca ucrainenii care luptă acum împotriva invaziei Rusiei. Comentariile, făcute în prezenţa ambasadorului Ucrainei în Marea Britanie, au fost catalogate ca fiind de prost gust de către parlamentarii şi comentatorii opoziţiei, relatează Reuters.

Boris Johnson a declarat la o conferinţă a Partidului Conservator că instinctul britanicilor, ca şi cel al ucrainenilor, a fost acela de a alege libertatea, de fiecare dată. „Pot să vă dau câteva exemple celebre recente. Atunci când britanicii au votat pentru Brexit, în număr atât de mare, atât de mare, nu cred că au făcut-o din ostilitate faţă de străini, ci pentru că au vrut să fie liberi să facă lucrurile diferit şi ca această ţară să fie capabilă să se conducă singură”, a spus Boris Johnson.

Britanicii au votat, în iunie 2016, în proporţie de 52 la sută, pentru a ieşi din Uniunea Europeană, în timp ce Ucraina tocmai a făcut o cerere oficială de aderare la UE, la 28 februarie, la patru zile după ce Rusia şi-a trimis trupele în ţară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt