Blocaţi în tren din cauza furtunilor

Blocaţi în tren din cauza furtunilor

Vremea rea a afectat şi mersul trenurilor. Peste două sute de călători au fost blocaţi mai bine de opt ore, în câmp sau în gări, după ce reţeaua de înaltă tensiune a fost avariată de furtunile puternice din apropiere de Drobeta Turnu Severin. Sătui să aştepte autocarele care trebuiau să-i preia şi să-i ducă în alte gări de unde să-şi continue drumul, oamenii au făcut scandal.

Cea mai mare magistrală feroviară din sudul României, Bucureşti - Timişoara, a fost blocată noaptea trecută, aproximativ zece ore, după ce reţeaua de înaltă tensiune a fost avariată în cinci locuri, în urma precipitaţiilor de cod roşu. Patru trenuri, trei CFR şi unul privat, care se îndreptau spre Bucureşti şi Constanţa, au fost afectate de lipsa de curent. Iar cei peste 200 de călători aflaţi în vagoane au aşteptat ore în şir, în gara de la Drobeta-Turnu-Severin, să fie transbordaţi. 

Cele mai mari probleme le-au avut călătorii din trenul IR 1992, care a rămas blocat în zona Balota, la ora 23.30. Abia două ore mai târziu, garnitura a fost tractată în gara Drobeta-Turnu-Severin mărfuri. Oamenii au aşteptat până la ora 7, dimineaţa, un autocar care să-i ducă la destinaţie. La fel de ghinionişti au fost şi călătorii unui tren privat, care au ajuns în gara din Drobeta-Turnu-Severin la ora 1.00 şi nu plecaseră nici la ora 9.00.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii CFR au transmis că transbordarea s-a făcut cu 4 autocare şi 2 microbuze. Nimic despre întârzieri. Angajaţii companiei au lucrat la refacerea reţelei, iar în jurul orei 10.00, traficul a fost reluat.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt