Biden: Statele Unite sunt pregătite să ajute Israelul să se apere de atacurile iraniene

Biden: Statele Unite sunt pregătite să ajute Israelul să se apere de atacurile iraniene

Preşedintele american Joe Biden a declarat marţi că Statele Unite sunt pregătite să ajute Israelul să se apere de atacurile iraniene cu rachete şi să protejeze armata americană din regiune, relatează Reuters şi Agerpres.

"Am discutat despre modul în care Statele Unite sunt pregătite să ajute Israelul să se apere împotriva acestor atacuri şi să protejeze personalul american din regiune", a afirmat Biden pe platforma X după o întrevedere avută la începutul zilei cu vicepreşedinta Kamala Harris şi echipa de securitate naţională de la Casa Albă.

Armata israeliană a anunţat marţi că rachete au fost lansate din Iran spre Israel, precizând că sirenele sună pe întreg teritoriul Israelului, notează agenţiile internaţionale de presă.

Potrivit jurnaliştilor de la faţa locului, deasupra Ierusalimului se pot vedea tirurile de intercepţie ale sistemului Domul de Fier, urmate de detonări.

Media israeliene relatează că Iranul a lansat peste 100 de rachete asupra Israelului. Ambasada SUA în Israel a ordonat personalului său şi familiilor lor să se îndrepte către adăposturi. 

Afla mai multe desprebidenisraeliran
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt