Biden spune că nu exclude folosirea forţelor americane pentru a apăra Taiwanul

Biden spune că nu exclude folosirea forţelor americane pentru a apăra Taiwanul

Preşedintele SUA, Joe Biden, a transmis un nou avertisment Chinei cu privire la Taiwan, într-un interviu publicat marţi, spunând că armata americană ar putea fi folosită pentru a apăra această insulă democratică autoguvernată în cazul unei invazii chineze, potrivit agenţiei japoneze de presă Kyodo, citată de Agerpres.

Întrebat de revista Time ce fel de opţiuni ar putea fi pe masă, inclusiv dacă ar putea implica trimiterea de trupe, Biden a spus că "va depinde de circumstanţe".

"Nu este exclusă utilizarea forţei militare americane. Există o distincţie între desfăşurarea la sol, puterea aeriană şi puterea navală", a spus el în interviul exclusiv pentru respectiva revistă, realizat la Casa Albă pe 28 mai, care s-a axat pe leadership-ul american într-o lume în schimbare.

Biden nu a spus dacă armata americană va lansa lovituri de la bazele sale din Japonia sau Filipine. "Nu pot detalia. Atunci, m-aţi critica pe bună dreptate dacă aş spune", a precizat el.

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, William Burns, a declarat că Xi a instruit armata ţării sale să fie pregătită să invadeze Taiwanul până în 2027.

 

 

Afla mai multe desprebidentaiwan
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt