Biden nu acceptă întrebări din partea presei la prima sa apariţie la Casa Albă după dezbaterea cu Trump

Biden nu acceptă întrebări din partea presei la prima sa apariţie la Casa Albă după dezbaterea cu Trump

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, nu a acceptat luni întrebări din partea presei în prima sa apariţie în faţa mass-media la Casa Albă după dezbaterea din 27 iunie împotriva posibilului său rival la alegerile prezidenţiale din noiembrie, fostul preşedinte republican Donald Trump (2017-2021), informează Agerpres.

Declaraţiile sale, care au durat aproximativ cinci minute, s-au concentrat pe decizia de luni a Curţii Supreme care i-a acordat lui Trump imunitate parţială pentru eforturile sale în calitate de preşedinte de a inversa rezultatul alegerilor din 2020, care au dus la atacul asupra Capitoliului.

Biden a apreciat că această hotărâre creează un "precedent periculos", deoarece statuează că orice preşedinte "se poate simţi liber să ignore legea" fără a se confrunta cu consecinţe şi a considerat că, acum, îi revine poporului american "să judece" comportamentul lui Trump, o aluzie la alegerile din noiembrie.

La finalul apariţiei sale, preşedintele a părăsit podiumul şi a ieşit din sală în timp ce jurnaliştii strigau în urma lui întrebări despre dezbatere şi despre criticile unor democraţi, care îi cer să renunţe la campania sa de realegere.
 

Afla mai multe desprebidenpresaintrebari
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt