Biden îl critică pe Trump pentru întâlnirea cu Viktor Orban, premierul care "caută dictatura"

Biden îl critică pe Trump pentru întâlnirea cu Viktor Orban, premierul care "caută dictatura"

Preşedintele Joe Biden l-a criticat pe rivalul său electoral, fostul preşedinte Donald Trump, pentru întâlnirea pe care a avut-o vineri, în Florida, cu Viktor Orbán, spunând că premierul ungar "caută dictatura", relatează The Guardian.
Viktor Orbán a venit vineri în Florida pentru a se întâlni cu "bunul său prieten", fostul preşedinte american Donald Trump. El şi-a exprimat frecvent speranţa că republicanul va reveni la putere.
"Ştiţi cu cine se întâlneşte astăzi, la Mar-a-Lago?". le-a spus democratul Joe Biden susţinătorilor în cadrul unui miting de campanie în care l-a criticat în mod repetat pe Trump. "Cu Orbán din Ungaria, care a declarat categoric că el nu crede că democraţia funcţionează şi caută o dictatură", a afirmat Joe Biden. Preşedintele a adăugat: "Văd un viitor în care să apărăm democraţia, nu să o diminuăm".
Biden s-a referit la întâlnirea lui Trump cu Orbán imediat după ce îl criticase pe fostul preşedinte pentru că l-a încurajat pe liderul rus, Vladimir Putin, să invadeze ţările NATO care nu şi-au plătit cotele financiare stabilite de NATO.
Viktor Orbán a postat vineri pe Facebook o fotografie cu el şi fostul lider american în faţa a ceea ce părea a fi reşedinţa Mar-a-Lago a lui Trump. "Faceţi America măreaţă din nou, domnule preşedinte!". a scris Orbán în limba engleză.
"Vizita a pus accentul pe consolidarea relaţiilor dintre conservatorii americani şi maghiari, precum şi pe beneficiile care ar putea rezulta din alegerea preşedintelui Trump în noiembrie", a declarat Gladden Pappin, consilier al lui Orbán, pentru Agenţia France Presse, confirmând că întâlnirea a avut loc.
Ungaria este singurul membru al UE care a menţinut legături strânse cu Kremlinul după invazia rusă în Ucraina.
Orbán pledează în mod regulat pentru încetarea imediată a focului şi pentru negocieri de pace, susţinând că Trump, care şi-a exprimat anterior admiraţia pentru Putin, este cel mai calificat pentru a găsi o cale de ieşire din conflict.
Liderul maghiar şi-a înfuriat omologii europeni întâlnindu-se cu Putin, în septembrie, şi s-a pronunţat anterior împotriva sancţiunilor occidentale impuse Moscovei, reaminteşte The Guardian.

Afla mai multe despretrumpbidenorban
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt