Biden îi cere scuze lui Zelenski pentru întârzierea în adoptarea pachetului de ajutor pentru Ucraina

Biden îi cere scuze lui Zelenski pentru întârzierea în adoptarea pachetului de ajutor pentru Ucraina

Preşedintele american Joe Biden şi-a cerut scuze de la omologului său ucrainean Volodymyr Zelensky pentru întârzierea de la începutul acestui an în adoptarea unui nou pachet de ajutor militar, care a fost reţinut de opoziţia republicană din Congres.

Biden şi-a cerut scuze în timp ce a anunţat un nou pachet de ajutor pentru Ucraina într-o întâlnire bilaterală cu Zelensky, vineri.

„Ştii, nu te-ai plecat, nu ai cedat deloc, continui să lupţi într-un mod care este pur şi simplu remarcabil, pur şi simplu remarcabil – şi nu ne vom îndepărta de tine”, a spus Biden. preşedintele ucrainean, citat de CNN.

„Îmi cer scuze pentru săptămânile care au trecut, în ceea ce priveşte finanţarea, pentru că am avut probleme cu obţinerea proiectului de lege pe care trebuia să îl adoptăm şi care avea bani de la unii dintre membrii noştri foarte conservatori.”

Biden a profitat de ocazie pentru a promova anunţul de finanţare de vineri, precum şi finanţarea suplimentată crescută către Ucraina de când a semnat anunţul suplimentar în aprilie.

„De atunci, inclusiv astăzi, am anunţat şase pachete de finanţare semnificativă – astăzi semnez şi un pachet suplimentar de 225 de milioane de dolari pentru a vă ajuta să reconstruiţi reţeaua electrică”, a spus el.

Afla mai multe desprebidenzelenskifinanţare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt