Beatrice Busuioc, Supernanny, despre copilul din Serbia care şi-a împuşcat colegii: Noţiunea de erou este extrem de periculoasă, el este un făptaş care a traumatizat zeci de familii şi a pus în pericol zeci de persoane

Beatrice Busuioc, Supernanny, despre copilul din Serbia care şi-a împuşcat colegii: Noţiunea de erou este extrem de periculoasă, el este un făptaş care a traumatizat zeci de familii şi a pus în pericol zeci de persoane

Complexul de erou şi ideea pe care o transmite adolescenţilor cazul băiatului din Serbia care şi-a împuşcat colegii sunt extrem de îngrijorătoare, a declarat la Prima News Aurora Szocz, psiholog şcolar.

„Acesta este un caz special şi extrem. Îngrijorătoare este ideea lui de a fi erou, pe care o transmite acum adolescenţilor, idee care are un impact îngrijorător. În condiţiile în care mesajul zilnic este violent pe reţelele de socializare, el are efecte negative. Puterea exemplului este îngrijorătoare aici, el vrea să dea un exemplu pentru toţi cei care suferă de bullying. Mă îngrijorează dacă acesta este începutul unui curent ca adolescenţii să-şi facă dreptate în afara normelor”, a subliniat Aurora Szocz.

Ea a explicat că un copil agresat interiorizează agresiunea şi se mulează pe personalitatea deja existentă.

„Dacă este anxios sau depresiv, dacă un copil nu ştie să-şi controleze emoţiile sau are un comportament uşor antisocial, va avea izbucniri precum copilul din Serbia. Adolescenţii sunt cei mai expuşi, cei mai vulnerabili, pentru că nu ştiu să-şi controleze emoţiile. Adolescenţa presupune nevoia de a ieşi în evidenţă şi de a fi acceptat de cei din jur”, a arătat psihologul.

Bullying-ul este o problemă foarte serioasă şi trebuie tratată la modul colectiv, a arătat realizatoarea emisiunii Supernanny de la Prima TV, psihologul Beatrice Busuioc.

„Noţiunea de erou este extrem de periculoasă, el este un făptaş care a traumatizat zeci de familii şi a pus în pericol zeci de persoane. Aici deja suntem în zona de psihopatie, aceşti copii ajung în astfel de situaţii pentru că ei nu sunt văzuţi, sunt trataţi cu superficialitate. Discutăm, dar nu facem nimic, iar aceşti copii rămân victime ale bullying-ului care se intensifică de la zi la zi. Mai e şi o platformă de socializare, Tik-Tok, care este foarte periculoasă, de unde copiii învaţă lucruri bune şi mai puţin bune, cum ar fi provocările pentru a face anumite gesturi extreme, cum ar fi să sară de la geam”, a explicat Beatrice Busuioc.

Eugen Ilea, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, a subliniat că fenomenul de bullying există dintotdeauna.

„Acel copil de 13 ani şi-a organizat şi premeditat lucrul ăsta împreună cu părintele, care a fost cel care i-a pus arma în mână. Acolo e ceva legat de familie, n-ar trebui să facem această paralelă între ce se întâmplă în Serbia şi ce se întâmplă la noi în unităţile şcolare. Nu vom putea duce la zero acest fenomen de bullying, dar vom putea să-l reducem prin programe în care sunt învăţaţi copiii cum să reacţioneze în asemenea situaţii”, a spus Ilea.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt