Bătăi şi violenţe la Londra

Bătăi şi violenţe la Londra

Proteste violente anti-vaccin au avut loc în Londra. Mai mulţi poliţişti au fost răniţi de manifestanţii care încercau să pătrundă în clădirea instiuţiei responsabilă cu aprobarea vaccinurilor pentru COVID-19 în Marea Britanie. Demostranţii au protestat faţă de decizia guvernului de a introduce imunizarea şi pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani.

Ciocniri violente între forţele de ordine şi protestatarii antivaccinişti au avut loc în capitala londoneză. Manifestanţii au încercat să intre cu forţa în clădirea Agenţiei de Reglementare a Medicamentelor din Marea Britanie. Protestele au avut loc chiar în momentul în care guvernul britanic trebuia să decidă dacă va extinde vaccinarea pentru COVID-19 la copiii între 12 şi 15 ani.

La scurt timp după ce situaţia a escaladat, poliţia din Londra a deşfăşurat zeci de agenţi pentru a proteja intrarea în clădire. Cu toate acestea, cel puţin şase ofiţeri au fost răniţi din cauza comportamentului violent al manifestanţiilor. Demonstranţii au început să lovească cu pumnii poliţiştii din faţa clădirii.

La proteste a fost prezent şi actorul britanic Sean Ward. Vedeta în vârstă de 33 de ani a fost arestată de poliţişti după ce a început să devină violent cu autorităţile şi să se opună indicaţiilor acestora.

În acest timp, o comisie pentru vaccinuri din Marea Britanie a anunţat că nu recomandă imunizarea pentru COVID-19 în cazul copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani. Până în acest moment, guvernul britanic nu a luat o decizie finală, iar oficialii au afirmat că se vor consulta cu consilieri medicali pentru a examina şi alţi factori, precum întreruperea cursurilor şcolare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt