Zeci de cămine de bătrâni şi persoane vulnerabile au fost închise sau au activitatea suspendată ca urmare a controalelor din ultima săptămână. În jurul a 100 de seniori sunt supuşi expertizelor medico-legale pentru a se descoperi dacă au fost bătuţi sau sedaţi de cei care ar fi trebuit să aibă grijă de ei. În spatele tuturor acestor fapte se află un adevăr crunt: căminele s-au transformat, în ultimii ani, în adevărate mine de aur de pe urma cărora se câştigă zeci de milioane de euro.
Zeci de mii de bătrâni stau ascunşi în spatele uşilor închise ale azilelor. Fiecare dintre ei reprezintă surse de venit pentru cei care operează astfel de centre. Şi vorbim de mulţi bani! La căminele private pe care le-am contactat nu există oferte sub 3.500 de lei, în care să fie incluse şi vizite medicale sau activităţi în grup.
Conform datelor analizate de o companie de consultanţă, afacerile căminelor de bătrâni cresc rapid de la an la an.
Analiştii se aşteaptă ca în următorii cinci ani afacerile acestor centre să trecgă pargul de 600 milioane de lei. Cele mai multe centre se află în Bucureşti, Ilfov, Timiş, Argeş şi Constanţa.