Avram Iancu ţinteşte un nou record mondial

Avram Iancu ţinteşte un nou record mondial

A înotat 12 ore încontinuu şi a demonstrat încă o dată că este un adevărat campion! Avram Iancu, bibliotecarul din Hunedoara a reuşit să mai doboare un record înotând în apele râului Bega. La finalul probei a fost aşteptat de zeci de bănăţeni care l-au felicitat pentru performanţă.

Aşa l-au încurajat timişorenii pe Avram Iancu sportivul care şi-a mai trecut în palmares o reuşită. Cursa de 12 ore a reprezentat unul dintre antrenamentele premergătoare încercării de a stabili un nou record mondial de înot de
anduranţă. Pe 17 iulie, în Ungaria, Avram Iancu va înota în lacul Balaton 72 de ore fără oprire, pe o distanţa de 150 de kilometri.

La ora 21 a ieşit din Bega, în aplauzele fanilor.

Avram Iancu a fost încurajat în permanenţă de una dintre fetele lui.

În prezent, Avram Iancu este deţinătorul recordului românesc la înot de anduranţă, el reuşind ca în 2020 să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute, iar în vara anului 2017 a înotat întreg cursul Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri. Pe lista reuşitelor este înscrisă şi traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, dea lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt