Aviz favorabil pentru miniştrii Guvernului Ciolacu

Aviz favorabil pentru miniştrii Guvernului Ciolacu

Miniştrii cabinetului Ciolacu au fost audiaţi în comisiile de specialitate. Pe repede înainte, toţi cei 18 candidaţi au primit avize pozitive, deşi cei din opoziţie i-au criticat, mai ales pe cei care ocupau deja portofoliile şi în guvernul Ciucă. Scandal a fost în special la audierea lui Alexandru Rafila. 

O oră, atât au avut la dispoziţie miniştrii propuşi pentru a face parte din guvernul Ciolacu să îşi prezinte programul de guvernare şi să răspundă la întrebări. Insuficient, din punctul de vedere al opoziţiei. Cele mai mari dispute au fost la audierea ministrul Sănătăţii. Alexandru Rafila a fost criticat pentru faptul că întârzie programul naţonal de combatere a cancerului. Cei de la USR au adus şi pancarte la audieri. Ministrul a fost avertizat chiar şi de colegii de coaliţie, iar la final a plecat nervos. 

Scandal din cauza timpilor alocaţi a fost şi la audierea Alinei Gorghiu pentru portofoliul Justiţiei. Senatoarea a avut la dispoziţie doar 6 minute să răspundă întrebărilor. La alte audieri a fost mai multă linişte. Sebastian Burduja a schimbat portofoliul Digitalizării cu cel al Energiei. Nu au lipsit însă aluziile la dresa tatălui său care este memebru al Consiliului de Administraţie ALRO.
Radu Oprea va prelua ministerul Economiei şi Turismului, pe care l-a mai condus în trecut. El promite că va creşte calitatea serviciilor din turism şi vrea ca preţurile să scadă pentru ca românii să îşi petreacă vacanţele în ţară. Şi Raluca Turcan revine în Guvern, dar la Cultură.
La finalul zilei, toţi cei 18 miniştrii au primit aviz pozitiv. Joi, la ora 12:00, cabinetul Ciolacu va primi şi votul de învestire. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt