Avertizări de cod galben: ploi în Galaţi şi Tulcea / Temperaturi ridicate în opt judeţe / Codul galben de căldură se va restrânge la şase judeţe vineri

Avertizări de cod galben: ploi în Galaţi şi Tulcea / Temperaturi ridicate în opt judeţe / Codul galben de căldură se va restrânge la şase judeţe vineri

Meteorologii au emis avertizări pentru judeţele Galaţi şi Tulcea, unde începând de joi seară vor cădea ploi însemnate, cu acumulări de 30-40 de litri pe metru pătrat. În acelaşi timp, un Cod galben de temperaturi ridicate este valabil pentru judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, unde se vor înregistra temperaturi de până la 35 de grade. Vineri, acest Cod galben se va restrânge la şase judeţe din vest şi sud. În Bucureşti, vremea va rămâne caldă, cu maxime de până la 32 de grade şi câteva înnorări.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare Cod galben de averse semnificative, în vigoare de joi, ora 23.00, până vineri, ora 15.00.

”În intervalul menţionat, în judeţele Galaţi şi Tulcea vor fi averse de ploaie însemnate cantitativ, iar mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp”, au spus meteorologii.

O nouă avertizare Cod galben, de data aceasta pentru temperaturi extrem de ridicate, caniculă şi disconfort termic, este în vigoare joi în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

”În Banat, cea mai mare parte a Crişanei, sudul şi vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei, valorile termice se vor menţine deosebit de ridicate pentru această perioadă. Local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi, în general, între 33 şi 35 de grade”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 

Vineri va fi în vigoare un Cod galben de temperaturi ridicate în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, cu maxime între 32 şi 34 de grade.

În Bucureşti, de joi dimineaţă până vineri dimineaţă, vremea va fi caldă, cu cer variabil şi maxime de 30-32 de grade. Minimele nocturne vor fi între 15 şi 17 grade.

 

De vineri dimineaţă până sâmbătă, vremea rămâne caldă pentru septembrie, dar temperaturile vor scădea uşor, cu maxime de 27-29 de grade şi minime de 16-17 grade.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt