Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Grecia – risc crescut de incendii

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Grecia – risc crescut de incendii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia. În contextul temperaturilor foarte ridicate, în mai multe regiuni riscul de incendii este unul ridicat (Republica Elenă – Risc crescut de incendii | Ministry of Foreign Affairs (mae.ro)

Grecia este una dintre destinaţiile de vară favorite ale românilor. Atât insulele sale magnifice, cât şi staţiunile de pe continent atrag un număr record de vizitatori, iar pachetele de vacanţă sunt rezervate într-un timp record. Dacă v-aţi planificat deja concediul într-una din staţiunile elene, trebuie să aveţi în vedere avertizările autorităţilor.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Naţional de Meteorologie a emis un buletin meteorologic conform căruia în intervalul 11-14 iunie 2024 se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone.

Ministerul Protecţiei Civile şi Crizelor Climatice avertizează că, în perioada menţionată, va exista un risc crescut de incendii, îndeosebi în regiunile Attica, Peloponez, respectiv în Grecia continentală - zonele Viotia, Fthiotida şi Fokida.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728875 şi +30 210 6728879 şi al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Atena: +306978996222 şi al Consulatului General al României la Salonic: +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: www.mae.rohttp://atena.mae.rohttps://salonic.mae.ro/, şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie secţiunea „Sfaturi de călătorie”, disponibilă pe site-ul MAE (https://www.mae.ro/node/1533), care oferă informaţii, alerte, atenţionări şi sfaturi de călătorie.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despregreciaincendiiconcediu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt