Au început alegerile pentru preşedinţia USR. Patru candidaţi rămaşi în cursă

Au început alegerile pentru preşedinţia USR. Patru candidaţi rămaşi în cursă

Primul tur al alegerilor pentru preşedinţia USR are loc luni şi marţi. 6 candidaţi au fost iniţial în cursă. Înainte de începerea votului, doi dintre candidaţi au anunţat că îşi retrag candidaturile pentru preşedinte USR. 

”În această dimineaţă, la ora 8:00, a început votul intern pentru alegerea noului preşedinte al USR. Votul se desfăşoară online şi se va încheia în data de 26.06.2022, la ora 12:00”, a anunţat USR luni dimineaţă.

Înainte de începerea votului, doi dintre candidaţi au anunţat că îşi retrag candidaturile pentru preşedinte USR. Iniţial, candidatura a şase membri USR a fost validată în cursa pentru preşedinţia formaţiunii, după decizia lui Cătălin Drulă de a se retrage din funcţie, în urma rezultatelor slabe înregistrate a alegerile din 9 iunie.

Preşedintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online, scrie News.ro.

 4 candidaţi rămaşi în cursă

Lista finală a candidaţilor pentru preşedinte USR este, în ordinea în care apar pe buletinul de vot, 1. Filip Vasile-Gabriel; 2. Hossu Radu-Mihai; 3. Lasconi Elena-Valerica; 4. Seidler Cristian-Gabriel.     

În primele două ore de vot, adică până la ora 10, două mii de membri şi-au exprimat opţiunea pentru un candidat.

După alegerea preşedintelui USR, va fi stabilit noul Birou Naţional al USR, prin vot al delegaţilor la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Naţional vor fi aleşi în Congresul partidului, convocat de preşedintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

Afla mai multe despreusrdrulalasconi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt